Online-DVODNEVNA UVODNA EDUKACIJA IZ TERAPIJE USREDOTOČENE NA SUOSJEĆANJE (15.-16.10.2022.g., Zagreb), samo za stručnjake

DATUM ODRŽAVANJA: 15.-16.10.2022.g., 09:00 – 17:00h
dva odmora od 15 min i pauza za ručak u trajanju od 60 min
MJESTO: Zoom
CIJENA:  1.550,00 HRK

Za prijave do 10.09.2022.g. 7% popusta.

PRIJAVE slati do 07.10.2022.g. na cft.hrvatska@gmail.com (također za dodatne informacije i pitanja) – broj polaznika je OGRANIČEN zbog održanja kvalitete edukacije

Radionicu će održati Petra Malešević, mag. psihologije, kognitivno-bihevioralna terapeutkinja i CFT terapeutkinja (PG Cert in CFT, University of Derby, UK), jedini formalno educirani i supervizirani CFT terapeut u Rep. Hrvatskoj. Terapiju usredotočenu na suosjećanje studirala je kod prof. Paula Gilberta u sklopu poslijediplomskog studija na Sveučilištu u Derbyju u Ujedinjenom Kraljevstvu, a koji je uključivao predavanja CFT stručnjaka iz različitih područja (Michelle Cree, Russell Kolts, Ken Goss, Deborah Lee, Mary Welford, Chris Irons i dr.).
Više o meni pročitajte ovdje

KOME JE NAMIJENJENA OVA RADIONICA?
Stručnjaci – psihoterapeuti, savjetodavni terapeuti i psihoterapijski vježbenici, psiholozi, liječnici, ali i pedagozi, specijalni pedagozi i izvršitelji srodnih pomagačkih zanimanja zainteresirani za ovu terapiju

STRUKTURA I ISHODI TEORIJSKO-PRAKTIČNE RADIONICE
Radionica predstavlja teorijsko-praktični uvod u terapiju usredotočenu na suosjećanje. Upoznat ćete se s počecima ove terapije, glavnim postulatima i konceptima, mogućnostima primjene te kako postati član CFT zajednice. Teorijska ishodišta izmijenjivat će se s praktičnim vježbama koje će vam pomoći da se upoznate s time kako su milijuni godina oblikovali ljudski mozak, čuvajući stare emocionalno-motivacijske sustave i razvijajući nove kognitivne sposobnosti, te kako ono što znamo o ljudskom, složenom umu ova terapija koristi u našu korist.
Više o CFTu pročitajte ovdje

Što ćete naučiti:
• Kako definiramo suosjećajnost u terapiji usredotočenoj na suosjećanje
• Ishodišta i začeci te glavni postulati CFTa
• CFT kao integrativna terapija – integrirana znanja i «nešto novo»
• Učenje o «zeznutom mozgu», «lutriji života», «zajedničkoj ljudskosti», tri sustava emocionalne regulacije
• Karakteristike i izgradnja «suosjećajnog uma»
• Sram i samokritičnost i funkcionalna analiza emocija
• Što je to evolucijska funkcionalna analiza (EFA)
• CFT konceptualizacija mentalnih poteškoća i pristup u liječenju – karakteristike CFT tretmana
• Klinička primjena i društvena angažiranost CFTa

Svim polaznicima bit će izdane potvrde (certifikati) o učestvovanju na stručnom skupu (edukaciji). 

Terapija usredotočena na suosjećanje/Compassion Focused Therapy nije akreditirana terapija. Tako je odlučio njen osnivač. Krovna organizacija “Compassionate Mind Foundation” nije akreditacijsko tijelo pa tako ne postoje ni druga akreditacijska tijela. Više je moguće pročitati na https://www.compassionatemind.co.uk/about-us.
Stoga se kod ove terapije za edukacije izdaju certifikati o polaženju radionice ili učestvovanju na edukaciji, a nikako certifikati kakvi se izdaju za akreditirane psihoterapije.
Kako bi se ipak osigurala kompleksna i obuhvatna znanja iz CFTa, osnovani su studiji u Birminghamu i Derbyju u UK.
Kod neakreditiranih terapija odgovornost za procjenu o adekvatnosti vlastitog znanja i vještina prebačena je na praktičara. To svakako dodatno naglašava značenje etike u našim pomagačkim zanimanjima.